Nicky Vankets stevent af op faillissement

© belga

NV Mathyro, het familiebedrijf waar ook modeontwerper Nicky Vankets tot behoort, zit op een schuldenberg van 2,7 miljoen euro.

NV Mathyro, het familiebedrijf waar ook modeontwerper Nicky Vankets tot behoort, zit op een schuldenberg van 2,7 miljoen euro. Dat schrijft Het Belang Van Limburg.

Nicky Vankets legde gisteren nog de laatste hand aan de fotoshoot met Belle Perez voor zijn nieuwe kledingcollectie. Toch hangt er een dreigende wolk boven het hoofd van de 32-jarige ontwerper. Volgens de Nationale Bank zit de firma Mathyro, waarvan Vankets het uithangbord is, namelijk met een schuldenlast van 2,7 miljoen euro.

Zo zijn er onder meer de rechtzaken die Enjoy, het bedrijfje van Joyce De Troch, aanspande tegen Nicky’s BVBA Konico wegens openstaande schulden. Maar ook uit de rekeningen die Mathyro NV aan de Nationale Bank voorlegde in 2011 blijkt dat het bedrijf eigenlijk failliet is. Het vorige boekjaar werd er een verlies vastgesteld van 740.000 euro.

Het familiebedrijf van Vankets zal nu een keuze moeten maken: ofwel de boeken neerleggen ofwel snel extra geld in het bedrijf pompen. (VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content