Nicholas Kirkwood winnaar BFC/Vogue Designer Fashion Fund

© Facebook

De Britse schoenenontwerper Nicholas Kirkwood sleepte de BFC/Vogue Designer Fashion Fund in de wacht.

De Britse schoenenontwerper Nicholas Kirkwood sleepte de 2013 BFC/Vogue Designer Fashion Fund in de wacht. Hij mocht een geldprijs in ontvangst nemen van £200,000 en zal 18 maanden lang begeleid worden door prominente figuren in de Britse mode-industrie. Zij zullen hem helpen zijn zakelijke doelen te bereiken. Zo meldt de Britse Vogue.

Vogue redactrice Alexandra Shulman reageerde enthousiast op de winnaar van dit jaar: “Nicholas heeft een echt bedrijf gecreëerd op een indrukwekkend korte tijd en is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke schoenenontwerpers van de wereld. Ik kijk uit naar zijn volgende stappen”.

Kirkwood werd gekozen uit een lijst van 5 ontwerpers, waaronder Peter Pilotto en Emilia Wickstead, door een jury van de vertegenwoordigers van de sponsors van het fonds. Kirkwood kon de jury overtuigen met zijn professioneel driejarig zakenplan en een presentatie gegeven door hemzelf en zijn zakenpartner, Christopher Suarez.

Het was een moeilijke keuze voor de juryleden aangezien alle deelnemers over talent en een neus voor zakendoen beschikken. Alle 5 deelnemers bevinden zich in een cruciaal moment in hun carrière waardoor het fonds een welkome bijdrage zou leveren aan hun groei.

De CEO van BFC, Caroline Rush, legt uit dat de aanpak van Nicholas echter een zeer overtuigend voorbeeld was van” hoe een fonds en mentoren die gericht steun geven zijn merk kunnen helpen evolueren naar een wereldwijd bedrijf.”

Nicholas Kirkwood studeerde aan Central Saint Martin en Cordwainers College voor hij zijn merk lanceerde in het voorjaar van 2005. De schoenenontwerper staat bekend om zijn architecturale esthetiek die de conventionele schoenenmode voor vrouwen uitdaagt. Onder zijn fans mag hij fashionista’s zoals Sarah Jessica Parker, Miranda Kerr, Rihanna en Beyoncé rekenen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content