New York is verkozen tot meest invloedrijke modestad

© Thinkstock

Uit een onderzoek blijkt dat New York de belangrijkste modestad is van 2013. Dat schrijft de Huffington Post.

Uit een onderzoek blijkt dat New York de belangrijkste modestad is van 2013. Dat schrijft de Huffington Post.

Een onderzoek van een Texaans dataverwerkingsbedrijf heeft aangetoond dat New York de meest invloedrijke stad is op de modewereld. Voor dit onderzoek bekeek het bedrijf meer dan 25.000 online mediaberichten en houdt het belangrijke modewoorden van het afgelopen jaar bij, gekoppeld aan een bepaalde stad.

Voor het eerst gaat de titel volgens dit onderzoek naar New York. Het blijkt de meest invloedrijke modestad te zijn. In 2011 en 2012 was deze titel nog voor Londen, dat toen werd gezien als de belangrijkste modestad. Toch was het in 2013 heel nipt tussen Parijs, eerder al benoemd als meest invloedrijke Haute Couture-stad, en New York. Zo was er maar een verschil van 0,05 procent, waarmee Parijs vrede moest nemen met een tweede plaats.

Londen daalt naar de derde plek, Los Angeles en Barcelona vervolledigen de top vijf. De Spaanse stad won wel de prijs voor de meest stijlvolle badmode. Antwerpen weet nog net de top tien te halen en staat op de negende plaats. De Chinese stad Shanghai sluit de top-10 af.

Momenteel is ook de modeweek in New York van start gegaan. Ook dit mode-event, waar onder meer Victoria Beckham en Michael Kors, hun nieuwe collectie voorstellen zal ongetwijfeld bijdragen aan de populariteit van de stad op vlak van mode. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content