New York gaat modesector aanzwengelen

New York neemt intiatieven om de modesector in de stad te stimuleren.

New York mag dan al een sterke mode-uitstraling hebben. Het kan nog beter. De Big Apple moet volgens burgemeester Bloomberg dé modehoofdstad worden. Zes initiatieven zullen daarbij helpen.
De sector is nu goed voor 165.00 jobs in New York (5,5 procent van de actieve bevolking in de stad) en brengt elk jaar 2 miljard dollar op aan taksen en 9 miljard in lonen. “Maar zoals in alle industrieën zorgen de recessie en structurele veranderingen voor verschuivingen. Opkomende internationale markten hebben het potentieel op lange termijn New York te overtreffen. Ook speelt de technologie een steeds grotere rol in de mode. Dit vraagt een andere vorm van marketing. Een voorbeeld daarvan is het toenemende belang van online verkoop”, aldus Bloomberg.

New York lanceert daarom onder meer workshops, een wedstrijd voor studenten en een fondsenprogramma. Bedoeling is modestudenten te steunen en hen een netwerk te bezorgen wanneer ze hun eerste stappen in de modewereld wagen, nieuwe projecten te financieren en een platform te creëren voor innovatief design. Een opleiding in zakelijke vaardigheden zal de jonge designers helpen te overleven in de zeer competitieve omgeving.

“Leiders in de sector als Diane von Furstenberg en Macy’s CEO Terry Lundgren hebben ons geholpen intiatieven te ontwikkelen die het mode-ondernemers zullen mogelijk maken hun ideeën in realiteit om te zetten”, aldus nog de New Yorkse burgemeester.

AH.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content