New York Fashion Week: een vooruitblik

New York geeft van 6 tot 13 september het startschot van de modeweken. Lees hier wat je allemaal mag verwachten.

Van 6 tot 13 september is het Lincoln Center opnieuw het mode mekka tijdens de modeweek van New York. Niet alleen worden alle nieuwe lente- en zomercollecties voorgesteld, er zijn ook heel wat hippe randactiviteiten voorzien. Een overzicht van wat je mag verwachten tijdens de New York Fashion Week.

Nieuwe namen

Naast de harde kern als Michael Kors, Diane von Fürstenberg, Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Ralph Lauren zijn er ook dit jaar weer heel wat nieuwe namen aan de lijst van ontwerpers toegevoegd. Wij kijken vooral uit naar Osklen – een Braziliaans label – en Louise Goldin – een Britse ontwerper die besloten heeft om dit jaar de oceaan over te steken.

Daarnaast zijn er ook hoge verwachtingen voor de eerste collectie van Katie Holmes in samenwerking met styliste Jeanne Yang en voor de langverwachte comeback van Betsey Johnson.

Verder stelt ook Marimekko voor de eerste keer in de geschiedenis van het modehuis de collectie voor op de modeweek van New York. Op maandag 10 september zal de collectie ‘Art of Print Making’ te zien zijn onder leiding van Noora Niinikoski. “We willen onze ontwerpen en onze visie naar de top in de modewereld brengen en er is geen betere manier om dit te doen dan door deel te nemen aan de NY Fashion Week”, aldus Noora.

De labels Preen en L ‘Wren Scott zullen we moeten missen dit jaar, want zij tonen hun shows vanaf nu in Londen en Parijs.

Pop-up shops en feestjes

De modeweek is ook de ideale gelegenheid om je als beauty-of modemerk in de kijker te zetten. Zo openen United Colors of Benetton en Woolite een pop-up shop tijdens de NY Fashion Week en organiseert cosmeticamerk MAC verschillende evenementen. Het begint al op 6 september met een optreden van Azalea Banks in de MAC store in Soho, Banks heeft ook een lipstick ontwerpen die enkel tijdens de modeweek zal verkocht worden.

Knack Weekend brengt je in ieder geval op de hoogte van alles wat gaande is op de modeweek van New York met een verslaggever ter plaatse. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content