New Balance sleept Karl Lagerfeld voor de rechter

© Reuters

Een van de ontwerpen van Karl Lagerfeld lijkt wel heel erg op de sneakers van New Balance. Het Amerikaanse merk daagt Kaiser Karl dan ook voor de rechter.

Een van de ontwerpen van Karl Lagerfeld lijkt wel heel erg op de sneakers van New Balance. Het Amerikaanse merk daagt Kaiser Karl dan ook voor de rechter. Een zwart sneakermodel van het label van Karl Lagerfeld is volgens New Balance veel te gelijkaardig aan hun iconische 574 model. Zelfs de letter K, verwijzend naar Karl, werd op dezelfde plaats gepositioneerd als de N van het logo van New Balance.

Volgens een woordvoerder van het schoenenmerk zorgt dit voor verwarring bij klanten. Aan The Telegraph liet de woordvoerder weten dat op New Balance op 3 juni een rechtszaak heeft aangespannen tegen het label van Karl Lagerfeld. De rechtszaak dient om de rechten op de iconische sneakers te beschermen.

Dat Karl Lagerfeld fan is van sneakers, onder verschillende soorten outfits, is alom geweten. Zo stuurde hij recent zelfs modellen de catwalk op in sneakers en (trouw)jurken. Of hij zich voor deze specifieke ontwerpen iets te veel liet inspireren door New Balance zullen we waarschijnlijk binnenkort vernemen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content