Nederlands T-shirtlabel lanceert webshop voor mannen met buikmaatje meer

Een goed passend T-shirt vinden is niet altijd een evidentie. Zeker niet wanneer de verhoudingen van je lichaam niet overeenkomen met de standaardmaten. Daarom lanceert Alca Fashion een webshop die zich specialiseert in T-shirts voor mannen met een grote buikomtrek.

Op de webshop kunnen mannen in drie stappen een goed passend T-shirt bestellen. Het idee achter de webshop is dat de huidige pasvorm van XXL T-shirts vaak niet goed zit. Mannen met een buikmaatje meer hebben extra ruimte nodig bij de buik, maar niet bij de schouders. Standaard T-shirts maken hier geen onderscheid in. Bijgevolg zit de stof rond de schouders en hals veel te los.

Alca Fashion ontwierp het T-shirt op die manier dat het bij borst en schouderlijn aansluit en is voorzien van een designnaad aan de zijkant. Een aantal mannen met verschillende maten stonden model voor de ontwerpen. Het model is geregistreerd bij het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie en wordt onder duurzame omstandigheden geproduceerd in Tunesië.

Bij de pasvorm van overhemden en pakken wordt rekening gehouden met de buikomvang, waarom dan niet bij T-shirts.

Initiatiefnemer van Alca Fashion is Jaap Krijgsman. Hij is gelooft stellig dat er nood is aan basic T-shirts met juiste pasvormen. ‘Uit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu komt naar voren dat 60 procent van de Nederlandse mannen tussen 30 en 70 jaar te zwaar is. Dit onderzoek geeft tevens aan dat steeds meer mensen een grote buikomtrek hebben. Bij de pasvorm van overhemden en pakken wordt rekening gehouden met de buikomvang, waarom dan niet bij T-shirts’. De nieuwe webshop www.alcafashion.nl gaat op donderdag 14 april de lucht in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content