Nationale handtassendag: ontdek deze drie Belgische labels

Tien oktober werd om één of andere illustere redden uitgeroepen tot nationale handtassendag. Marketingstunt of niet, weekend.be zag hierin de ideale gelegenheid om drie Belgische bagladies in de schijnwerpers te plaatsen.

Nationale handtassendag: ontdek deze drie Belgische labels
© Flanel Accessories

Ellen van Eccelpoel werkte jarenlang als styliste en merkte dat haar klanten meer en meer op zoek begonnen gaan naarduurzame, stevige materialen. Ze combineerde haar oog voor esthetiek met haar passie voor leder en stampte Flanel Accessories uit de grond, een handtassenmerk dat op en top Belgisch is. “We moeten trotser zijn op het Belgische vakmanschap.”

Lees hier het interview met Ellen

Nationale handtassendag: ontdek deze drie Belgische labels
© Marie Martens

Marie Martens ruilde een prestigieuze job bij de bank en een politiek verleden in voor een carrière als handtassenontwerpster. Met contacten in de modewereld van Parijs en een onfeilbaar buikgevoel schopte deze Gentse het op amper twee jaar tijd tot op menig wishlist. “Ik ga mijn collectie niet iedere zes maanden over een andere boeg gooien. Ik blijf trouw aan mijzelf en wat ik mooi vind.”

Lees hier het interview met Marie

Nationale handtassendag: ontdek deze drie Belgische labels
© Labo Sabo

Maïté Sabo wilde na haar studies kunstgeschiedenis graag “nog iets creatiefs” doen. Dat resulteerde in een inschrijving voor de richting lederbewerking en uiteindelijk een eigen handtassenlijn: Labo Sabo. “Ik zag het altijd als een hobby en het was zeker niet mijn bedoeling om een label op te richten. Ik ben eigenlijk echt geen handtassenmadam”

Lees hier het interview met Maïté

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content