Natasha Khan van Bat for Lashes maakt debuut als ontwerpster

De Britse zangeres heeft een capsulecollectie ontworpen voor YMC. De lijn werd geïnspireerd door streetwear en de eigen garderobe van Natasha Khan.

De Britse zangeres heeft een capsulecollectie ontworpen voor YMC. De lijn werd geïnspireerd door streetwear en de eigen garderobe van Natasha Khan.

De prints van de collectie zijn gebaseerd op foto’s die genomen werden op tour in Australië. ‘Touren met Tame Impala heeft klaarblijkelijk enkele psychedelische aspecten toegevoegd aan de ontwerpen,’ vertelt Natasha Khan over haar debuut als ontwerpster aan Helen Wigham.

De collectie van Khan bestaat uit een hedendaagse sportieve lijn met onder andere T-shirts, truien en casual broeken. Ieder stuk werd bedrukt met een print die ontworpen werd door de ‘Daniel’-zangeres.

Oog voor detail

‘Ik wilde een collectie maken met mensen die ik echt leuk vind,’ legt Khan uit. ‘Selene en Jimmy Collins van YMC zijn de meest fantastische mensen op de aarde. Hun label is een klein familiebedrijfje dat perfect past bij mijn aandacht voor detail en ideeën over creativiteit en kwaliteit. Het ontwerpproces was erg leuk. Ik haalde enorm veel inspiratie uit mijn eigen kledingkast,’ aldus de zangeres.

Fashion in een motel

De zangeres regisseerde ook een bijhorende kortfilm waarin de ontwerpen worden voorgesteld. De fashion film werd ‘Under The Indigo Moon’ gedoopt en werd gefilmd met 16mm-filmrolletjes. Gregory Rogove, de voormalige drummer van Devendra Banhart, speelt naast Natasha Khan de hoofdrol in de dromerige video die zich afspeelt in en rond een motel.

De collectie is te koop in de winkels van YMC, maar ook via de webshop van het Britse label. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content