Natan en JBC kleden Belgische hostessen in Shanghai

Het Belgische modehuis en de keten hebben hun krachten gebundeld om de 300 Belgische hosts en hostessen op de Wereldexpo te kleden.

JBC en Natan. Het lijkt een ongewone samenwerking. Toch hebben het Belgische modehuis en de Belgische keten hun krachten gebundeld om de 300 hosts en hostessen te kleden die vanaf 1 mei in het Belgische paviljoen op de Wereldtentoonstelling van Shanghai aan de slag gaan. Natan stond in voor de creatie. JBC voor de productie.

Uniform nieuwe stijl

Edouard Vermeulen van Natan interpreteerde het begrip “uniform” op een moderne manier in een heel herkenbare Natan-stijl. De hostessen krijgen een bedrukte jurk in rood en beige, gecombineerd met een effen rood jasje. De mannen dragen een beige pantalon en wit hemd met een subtiel rood accent, zonder das.

“We hebben voor een jurk gekozen omdat dit vlotter oogt en praktischer is dan de combinatie van een rok en een blouse,” zegt Hilde Bellens, commercieel directeur bij Natan. “Met het jasje erbij, lijkt het uniform op een mantelpakje, maar de jurk kan ook perfect zonder jasje gedragen worden. De outfits van de mannen en de vrouwen zijn op elkaar afgestemd, maar hebben elk hun eigenheid. Het was een ideale samenwerking met JBC aangezien de styling en productie op zo’n korte termijn gerealiseerd moesten worden. Zij hebben immers de ervaring en logistieke mogelijkheden.”

“Perfecte match”

“We zijn ook betrokken geweest bij de creatie, het is belangrijk dat je als fabrikant achter het ontwerp kan staan”, zegt Ann Claes, inkoopdirecteur bij JBC. “Gezien de goede smaak van Edouard Vermeulen vormde dit uiteraard geen probleem. Het uniform oogt elegant en vlot. Comfort was ook een belangrijk punt, zowel wat pasvorm als stoffen betreft. Het kan immers behoorlijk warm zijn in Shanghai. We hebben hiermee rekening gehouden.”

Stiliste Linda Van Waesberge verzorgde in opdracht van de overheid de contacten en coördinatie tussen Natan en JBC. “Het huis Natan koppel je niet meteen aan een keten, in die zin kan de samenwerking tussen JBC en Natan verrassend lijken, maar het was de perfecte match”, aldus Van Waesberge.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content