Nanna van Blaaderen en Jonathan Christopher Europese finalisten Woolmark Prize

Jonathan Christopher en Nanna van Blaaderen © ks

De Nederlandse Nanna van Blaaderen en de Nederlander Jonathan Christopher mogen Europa verdedigen tijdens de International Woolmark Prize, die begin 2016 zal plaatsvinden. De verkiezing van de Europese kandidaat vond plaats in het Antwerpse ModeMuseum onder het toeziend oog van een gerenommeerde vakjury.

Zestig ontwerpers uit 20 verschillende landen strijden dit jaar om de International Woolmark Prize. Voor de echte wedstrijd kan losbarsten moest het spreekwoordelijke kaf nog van het koren gescheiden worden in zes regiofinales die plaatsvinden in Londen, Shangai, Sydney, Antwerpen, Dubai en New York. Daar worden telkens twee finalisten – een voor menswear en een voor womenswear – geselecteerd en uitgenodigd voor de internationale finale.

In het ModeMuseum dingden vandaag twee Belgen mee naar het felbegeerde ticket naar de internationale finale van de Woolmark Prize. Het Antwerpse label Capara trok ten strijde in de vrouwencategorie, terwijl Marius Petrus zijn kans waagde bij de mannen.

Finalist Jonathan Christopher
Finalist Jonathan Christopher© ks

An Vandevorst en Filip Arickx (AF Vandevorst), Justin O’Shea (buying director bij mytheresa.com), Christiane Arp (hoofdredactrice Duitse Vogue), John de Greef (modejournalist bij Elsevier) en auteur Colin McDowell mochten de vrouwencollecties keuren, terwijl ontwerper Walter Van Beirendonck, modejournaliste Veerle Windels, Simon Chilvers (style director bij matchesfashion.com), James Sleaford (fashion editor bij GQ France) en Fabrizio Servente (Global Strategy Advisor bij The Woolmark Company) de mannenlijn onder de loep namen.

Uit die strenge jurering kwamen toevallig de twee Nederlandse inzendingen uit de bus. Nanna van Blaaderen (womenswear) en Jonathan Christopher krijgen nu de kans om een volledige capsulecollectie uit te werken en deze te verdedigen tijdens de internationale finale.

Finaliste Nanna Van Blaaderen
Finaliste Nanna Van Blaaderen© ks

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content