Naaimarathon in het Gentse MIAT

© Van Katoen

Deze zaterdag komt u in het MIAT alles te weten over katoen, naaien en breien.

Als u nog geen plannen heeft dit weekend, ga dan zeker eens langs in het MIAT waar een handvol bloggers en naaiclubs de deuren opengooien. Van Katoen is een inititatief van een groepje bloggers en naaiclubs die hun krachten wouden bundelen. Hun doel was om een naaimarathon te houden voor het goede doel. Het intitiatief werd op veel interesse onthaald met als gevolg een twaalf uur lange naaimarathon in het Gentse MIAT aanstaande zaterdag. De voormalige katoenspinnerij kon geen betere locatie zijn voor dit evenement.

De prachtige handwerkjes die dit oplevert zullen ter plaatse gekocht kunnen worden. De opbrengst gaat naar het goede doel Annick for Kenya. Naast de exclusieve handgemaakte Van Katoen collectie kan u ook terecht bij andere standhouders om leuke stoffen op de kop te tikken of een naaimachine te kopen.

Maar dat is nog lang niet alles, er zijn ook workshops voor volwassenen en kinderen waar u kan leren om een A-lijn rok te naaien of het perfecte broekpatroon te tekenen. Opgelet: voor de workshops moet u zich op voorhand inschrijven. Verder zijn er ook signeersessies, leeshoeken en demonstraties. De mannen kunnen terecht in het mannenresort – met whiskey – en de kinderen kunnen zelf T-shirts leren maken. Ontspannen kan ook met een glasje Roomer of een stukje taart van Julie’s House. (RDM)

Van Katoen: MIAT, Minnemeers 9, 9000 Gent op 14 april, doorlopend van 10u00 – 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content