Na 40 jaar herlanceert Aigle La Botte Bleue

De favoriet van zeilers vond al snel ingang in de schoenenkasten van talloze gezinnen.

Het Franse kledingbedrijf Aigle viert de veertigste verjaardag van ‘La Botte Bleue’, haar vermaarde blauwe regenlaarzen, met een gelimiteerde heruitgave. Het prototype van ‘La Botte Bleue’ is de ‘Régate 72’. Zeiler Marc Pajot bedacht deze donkerblauwe rubberen laarzen met witte strepen in de aanloop naar de Olympische Spelen van 1972 in München. Veertig jaar na de feiten brengt Aigle de intussen wereldbekende regenbotjes opnieuw uit. Als verwijzing naar het geboortejaar produceerde het Franse kledingbedrijf slechts 1.972 paren. De remake is voorzien van het oude logo en een antislipzool.

In het bos of in de stad, bij regen of zonneschijn

Prijkten de blauwe regenlaarzen eerst nog uitsluitend aan de voeten van zeilers, dan vonden ze al snel hun weg naar de schoenenkast van talloze gezinnen. Bij velen roept ‘La Botte Bleue’dan ook de herinnering aan een zorgeloze kindertijd op. In die periode werden de rubberen laarzen enkel uit de kast gehaald bij regenweer, maar tegenwoordig dragen fashionista’s ze ook bij zonneschijn. Niet voor een wandeling in het bos, eerder om te gaan shoppen in de stad.

Alle Aigle laarzen worden in Frankrijk met de hand vervaardigd. De waterdichtheid, stevigheid en comfort van de laarzen is het resultaat van een productieproces dat uit niet minder dan zestig stappen bestaat. De laarzen zijn verkrijgbaar in de maten 35 tot 47 en kosten 90 euro.(JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content