Moschino opent hotel in Milaan

‘Maison Moschino’ werd donderdag feestelijk ingehuldigd met een avond vol muziek en mode.

Dat fashionista’s graag in stijl logeren hebben modehuizen maar al te goed begrepen. Na Roberto Cavalli en Armani besloot ook Moschino een hotel te openen. ‘Maison Moschino’ werd donderdag, bij aanvang van de modeweek van Milaan, feestelijk ingehuldigd met een avond vol muziek en mode.

‘Maison Moschino’ is gebouwd in een oud en neoklassiek treinstation in de Viale Monte Grappa in Milaan, het modemekka van Europa. Het telt 54 kamers en 15 suites, waarvan het interieur tot de verbeelding spreekt met ‘sprookjes’ als centraal thema. De stijl van Moschino is er alomtegenwoordig: de alledaagse wereld in een jasje van surrealisme. De neoklassieke gevel van het gebouw speelde een cruciale rol op de openingsavond van de nieuwe modieuze designtempel. Gedurende de hele avond werden er driedimensionale beelden op geprojecteerd, die het creatief team van het modehuis speciaal voor de gelegenheid creëerde.

Het splinternieuwe hotel vormde tevens het decor voor het défilé van de Moschino CheapAndChic collectie voor komende herfst en winter. De modellen kropen hiervoor in de rol van hotelgasten. Het Italiaanse modehuis voorzag ook een avond met muzikale ambiance. De Britse popsensatie Pixie Lott verzorgde er een live optreden en de Italiaanse actrice Asia Argento ruilde het witte doek voor één keer in voor een DJ set.

Aïsa Knockaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content