Monsieur Maison: een sjaal met een verhaal

Emmanuel Demuynck lanceert onder het label ‘Monsieu Maison’ een eerste collectie sjaals.

Als kind al had Emmanuel Demuynck een voorliefde voor stoffen met een ‘verhaal’. Rijk textiel met bijzondere print boeide hem mateloos. De stylist liep dan ook al lang rond met het idee om zelf een collectie te ontwerpen. En hij koos voor een accessoire zonder maat of leeftijdsgrens. Onder de naam ‘Monsieur Maison’ lanceerde hij dit seizoen een reeks luxueuze sjaals.

Demuynck spoorde vintage stoffen op van haute couturehuizen als Givenchy en Versace en combineerde weinig voor de hand liggende materialen en kleuren tot een artistieke collage. Fuchsia en oranje mixt hij moeiteloos met turquoise en donkerpaars. De sjaals zijn niet seizoensgebonden en dus werden dikke en lichte materialen door mekaar gebruikt. Ze worden allemaal met de hand gemaakt in Belgische ateliers.

De inspiratiebron: sterke vrouwen uit de twintigste eeuw. Elke sjaal is naar één van hen vernoemd. Wie zich een exemplaar aanschaft, draagt dus niet zomaar een sjaal, wel een ‘Evita Perron’, ‘Frida Kahlo’ of ‘Peggy Von Guggenheim’.

Ann Heylens.

Prijzen: van 300 tot 400 euro
Verkooppunten:
De Rop – Beveren
La Vie en rose – Knokke
Bogaert- Aalst
Kiasma – roeselaere
Wellens Woman – Herentals

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content