Modoprijs voor Mademoiselle Jean

De Brusselse ontwerpster Aurore Jean won de Modo Bruxellae Prijs 2008.

De Brusselse Mademoiselle Jean, alias ontwerpster Aurore Jean (32), won eind oktober de Modo Bruxellae Prijs 2008. De prijs ter waarde van 7500 euro wordt jaarlijks uitgereikt aan een jonge ontwerper gevestigd in de hoofdstad die niet meer dan tien collecties commercialiseerde.

Welk parcours hebt u afgelegd?
Ik studeerde in 2003 af aan La Cambre. Daarna werkte ik een tijdlang als verantwoordelijke voor de merchandising en decoratie in de Chanelboetiek. Ik ontwerp al vier jaar mijn eigen collecties en in 2005 opende ik een winkel en atelier in de Dansaertstraat.

Beschrijf uw collectie eens.
Mijn ontwerpen zijn frivool en een tikje uitdagend, geïnspireerd op de burleske kleding en lingerie uit de jaren vijftig. Ik ontwerp ook korsetten en werk vaak op maat voor particulieren. Ik speel graag met clichés: het kamermeisje, de verpleegster,… Allemaal traditionele vrouwenberoepen die door mannen vaak geassocieerd worden met verleiding. Achter al die ondeugende creaties gaat wel een echte feministe schuil.

Hoe belangrijk is deze prijs voor u?
Zeer belangrijk. Het levert me niet alleen heel wat naamsbekendheid op, ook financieel is het een steun in de rug. Het is moeilijk voor jonge ontwerpers die zich in BelgiÔvestigen om rond te komen. Ik ga het geld gebruiken om mijn onlinewinkel te lanceren.

Ellen De Wolf

Info: Mademoiselle Jean, A. Dansaertstraat 100, Brussel. Info: 02 513 50 69, modobruxellae.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content