Modewereld helpt Japan

Wereldwijd staken ontwerpers, sterren en kledingwinkels de hoofden bij elkaar om de slachtoffers in Japan te helpen.

Wereldwijd staken ontwerpers, Hollywoodsterren en kledingwinkels de hoofden (en portefeuilles) bij elkaar om de tsunami- en aardbevingsslachtoffers in Japan te helpen.

Sommige ontwerpers, zoals handtassenontwerpster Rebecca Minkoff, staan een deel van de opbrengst van hun collecties af aan het Rode Kruis. Minkoff geeft per verkochte rode handtas $100 aan de hulporganisatie. Kledingmerk Theory plaatste drop-off boxes aan hun winkels waar mensen oude kleren in kunnen steken. En modeontwerpster Diane von Furstenberg kondigde een plan aan voor een online weldadigheidsveiling.

Parfumontwerper Louison Libertin van “Technique Indiscrète”, creëerde een cologne speciaal voor de slachtoffers in Japan. De cologne kreeg de symbolische naam “For Them”. Alle opbrengsten gaan integraal naar het getroffen land. Het parfum is nu al te koop op de website van “Technique Indiscrète”.

Lady Gaga

Popkoningin bij uitstek Lady Gaga ontwierp een speciale “We Pray for Japan” -armband. Op haar site roept ze haar “kleine monsters” op tot het kopen van de armband en het liefst ook nog een bijkomend bedrag te storten. De zangeres doneert de volledige winst aan goede doelen die zich inzetten voor Japan.

De online T-shirtwinkel “More T Vicar” lanceerde een speciaal T-shirt om de “Japan Tsunami Appeal” te steunen. 100% van de winst op ieder T-shirt gaat onmiddellijk naar het Britse Rode Kruis. Op het T-shirt staat een impressionistische afbeelding van de Japanse vlag.

Als Groot-Brittannië T-shirts verkoopt voor het goede doel, dan kunnen de Verenigde Staten niet ver achterwege blijven. Het Amerikaanse merk Opening Ceremony ontwierp een “Limited Edition Relief T-shirt”, met de bekende rode bol op. Ook zij doneren alle opbrengsten aan het Amerikaanse Rode Kruis. Op de site vindt u meer informatie.

Hier stopt het natuurlijk niet. Andere modeontwerpers zoals Anna Sui, Alexander Wang en Proenza Schouler en kledingmerken zoals American Eagle Outfitters en Forever 21 helpen het geteisterde land.

Lieselot Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content