Modeweken van start: 11 shows om naar uit te kijken

Haider Ackermann Haider Ackermann showt meestal ’s ochtends en de hele sfeer van zijn show (muziek, collectie) is altijd pure poëzie. Aangenaam om zo wakker te worden, en ik weet meteen voor welk leren vestje ik dat seizoen moet sparen. (Elke Lahousse)

Dries Van Noten Héél andere stijl, maar ook een vrouw die ik wil zijn. De Belgische modepers voelt zich altijd trots om daar tussen een internationaal publiek te mogen zitten. Onze ontwerpers zijn vaak een vergeten uithangbord voor het land. (Elke Lahousse) Chanel Kort en bondig: voor de setting, de live optredens en de celebrities. De shows van Chanel stellen zelden teleur. (Ellen De Wolf) Chloé Naast prachtige kleren, zorgden ze bij Chloé vorig seizoen voor een frisse wind (letterlijk en figuurlijk) door na vier dagen hitte het dak van de tent eraf te halen. (Ellen De Wolf) Cédric Charlier

Ik kijk uit naar het solodebuut in Parijs van Cédric Charlier, de Belgische ontwerper die eerder Cacharel op het juiste spoor zette, maar desondanks de deur werd gewezen. (Jesse Brouns) Sacai De tweede catwalkshow van het Japanse merk Sacai, toe aan een grote doorbraak nadat ontwerpster Shintose Abe tijdens de eerste editie van Fashion Night Out in Tokyo, in november, verschillende keren in het gezelschap van Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour werd gesignaleerd. (Jesse Brouns) Roland Mouret Om zeer persoonlijke redenen kijk ik uit naar Roland Mouret. Ik zie zo’n geweldige vrouw in zo’n sexy jurk en denk: gezond eten! Fitness! Ooit wil ik in zo’n jurk passen en heupwiegend de redactie binnenwandelen. (Lene Kemps)

Jil Sander Altijd fris en verrassend, discreet en poëtisch op een moderne manier. Ik word er een beetje blij van. (Lene Kemps)

Mary Katrantzou Als liefhebber van stijlvolle kitsch kan ik niet anders dan uitkijken naar de show van de Griekse Mary Katrantzou. Zij werd het laatste jaar ongelooflijk gehypt en gevraagd als gastontwerper door onder meer Longchamp en Topshop (deze collectie ligt nu in de rekken). Benieuwd of ze de hype kan omzetten in consistentie. (Vincent Fobelets) Carven De collecties van ontwerper Guillaume Henry zijn fris, eigentijds en draagbaar. Zelf heb ik mijn zinnen al gezet op de lentecollectie voor mannen. (Vincent Fobelets)

Olivier Theyskens De Belg Olivier Theyskens ontwerpt voor het Amerikaanse Theory eerder minimalistische collecties. Overbodige franjes gooit hij overboord, hij zet in op bijzondere materialen en een aparte snit. Ook in mode geldt voor mij: less is more. (Elien Haentjens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content