Modeweek zet zich schrap voor de sneeuwstorm

© rdm

De modeweek van New York krijgt op de tweede dag te maken met een sneeuwstorm van formaat. Marc Jacobs liet al weten dat hij zijn show van maandag zal verzetten, maar wat doen andere ontwerpers om problemen te voorkomen?

De modeweek van New York krijgt op de tweede dag te maken met een sneeuwstorm van formaat. Marc Jacobs liet al weten dat hij zijn show van maandag zal verzetten, maar wat doen andere ontwerpers om problemen te voorkomen?

De winterstorm Nemo is op volle kracht richting New York aan het trekken. Op vrijdagochtend is de eerste sneeuw al aan het vallen, al lijkt de stad daar enorm goed op voorbereid te zijn. Voetpaden en wegen zijn al gestrooid dus iedereen kan aan zijn dag beginnen zoals gepland. Al zal het wel interessant worden om te zien hoe fashionista’s zich kleden bij zo’n weer, sneeuw is zeker niet gewenst door de meeste ontwerpers en modeliefhebbers.

Als je Marc Jacobs heet, is er de optie om je show te verzetten. Maar niet alle ontwerpers hebben die luxe, zeker niet diegene die nu gepland zijn en niet binnen enkele dagen. De echte storm zou vrijdagavond over de stad trekken en daar is IMG – eigenaar van de Mercedes-Benz Fashion Week – goed op voorbereid.

“IMG Fashion staat in constant contact met mensen van de stadsdienst en de Council of Fashion Designers of Amerika om samen een plan op te stellen zodat alle shows zo vlot mogelijk kunnen verlopen”, zegt een verantwoordelijke van IMG tegen WWD. “Er zijn extra werklieden om de sneeuw te helpen ruimen en zout te strooien. Er is ook meer verwarming en er zijn extra tenten voorzien”. Verder worden de kleren ook in dubbel plastiek ingepakt en wordt iedereen – zoals modellen, visagisten,…- gevraagd vroeger te vertrekken .

Voorlopig zijn alle andere ontwerpers – op uitzondering van Marc Jacobs dan – van plan om hun shows en feestjes te laten doorgaan en tenzij de bussen en metro’s worden afgesloten, worden er eigenlijk geen grote problemen verwacht.

“De ‘fashionpeople’ kunnen best wel tegen een stootje. Bovendien is dit weer perfect normaal voor deze tijd van het jaar en is het niet de eerste keer dat de modeweek te kampen krijgt met sneeuw”, zodus een verantwoordelijke van de modeweek tegen WWD.

Bontjassen en hippe poncho’s

Dat blijkt dan ook zeker het geval te zijn eens aangekomen aan het Lincoln Center. Er is dan wel beduidend minder volk aanwezig dan tijdens de modeweek in september, de mensen die aanwezig zijn hebben het beste uit hun kleerkast gehaald.

De meesten hebben hun modieuze outfits aangepast aan het weer en gaan voor bontjassen, hippe poncho’s en stijlvolle laarzen en paraplu’s. Er zijn ook enkelen die zich niks hebben aangetrokken van het weer en in stiletto’s en zijden jurkjes verschijnen uit de taxi. Ten slotte zijn er ook diegene die comfort als prioriteit stellen en de regenlaarzen en plastieken overtrekponcho’s vlak voor de tenten van het Lincoln Center omwisselen voor een hippere variant.

Het mag duidelijk zijn, het weer is allesbehalve een spelbreker tijdens de modeweek. Al blijft het natuurlijk afwachten of dat ook nog het geval zal zijn als er effectief 30 centimeter sneeuw is gevallen.

Renske De Maesschalck vanuit New York

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content