Modeweek in New York is gestart

In New York is de ‘crème de la crème’ van de modewereld samengekomen om de nieuwe collecties van verschillende ontwerpers te bekijken tijdens de New York Fashion Week. Na New York zal het modecircus verhuizen naar Londen, Milaan en Parijs.

In New York is de ‘crème de la crème’ van de modewereld samengekomen om de nieuwe collecties van verschillende ontwerpers te bekijken tijdens de New York Fashion Week. Na New York zal het modecircus verhuizen naar Londen, Milaan en Parijs.

September is een modemaand. Gedurende deze maand stellen grote en kleine modehuizen hun zomercollectie 2015 voor aan het publiek. Een heel leger aan modellen, journalisten, aankopers, bloggers en andere genodigden hebben de reis naar New York gemaakt om daar al warm gemaakt te worden voor de mode voor volgende zomer. In New York tonen onder meer Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Victoria Beckham en Gareth Pugh hun collecties. Tijdens deze modeweek krijgen we een mooie mix van klassieke ontwerpen en meer experimentele mode, bijvoorbeeld van DKNY, Charlotte Ronson of Jeremy Scott.

Hoewel er altijd iets te zien is op de catwalk, valt er ook daarnaast in New York tijdens de modeweek heel wat te beleven. Zo is de New York Fashion Week het uitgelezen moment om sterren te spotten in de stad. Zo verwachten we onder meer Kanye West op de show van Hood by Air en zal Miley Cyrus haar (muzikale?) opwachting bij Jeremy Scott. Maar ook Anna Wintour, Sarah Jessica Parker, Olivia Palermo en Maggie Gyllenhaal zijn vaste gasten op de eerste rij van de NYFW.

Kate Middleton naar de NYFW?

Ook de favoriete ontwerpster van Kate Middleton, Jenny Packham, stelt haar nieuwe collectie elegante jurken voor tijdens de New York Fashion Week. Dat doet de ontwerpster al enkele jaren, en het is steeds nagelbijtend afwachten of de hertogin van Cambridge komt kijken naar de jurken. De kans is namelijk altijd groot dat Kate verschillende van de jurken of effectief zal dragen, dus het is wel een leuke ervaring om al wat inspiratie te gaan op doen in New York. Voorlopig is er nog wel geen nieuws dat Kate Middleton naar New York komt, maar geef toe, dat zou wel heel erg leuk zijn.

Link met België

Wij Belgen mogen op vlak van mode echt heel fier zijn op ons landje en onze talentvolle landgenoten. Ook op de modeweek van New York is er een link met België. Zo zal Diane Von Fürstenberg, die geboren is in Brussel, haar nieuwe collectie voorstellen op de catwalk in New York. Daarnaast zal ook MM6, een nevenlijn van modehuis Maison Martin Margiela, de nieuwe collectie showen in New York. Maison Martin Margiela werd opgericht door de Belg Martin Margiela, maar werd een tijd geleden verkocht aan een groot (buitenlands) modeconcern. Maar de link met de Belgen is er wel degelijk in New York.

De modeweek in New York loopt nog tot en met 11 september.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content