Modestudent wint Sacha Shoe Award met creeper

Rey Benedict Pador ontwierp een opvallende plateauschoen en kaapte de hoofdprijs weg.

Voor het vierde jaar op rij organiseerde de Nederlandse schoenenketen Sacha een workshop ‘shoe design’ op de Mode Academie van Antwerpen. Alumnus Rey Benedict Pador ontwierp een opvallende variatie op de creeper en ging met de hoofdprijs lopen.

De plateauzool van de merkwaardige schoen moet een stapel hout voorstellen. Bovenop de houtblok plaatste Rey Benedict Pador een klassieke zwart-witte mocassin. “Ik heb een platformschoen ontworpen met een dikke zool in de vorm van een stapel hout”, vertelde Pador. “Ik wil de man die de schoen draagt groter en zelfverzekerder doen lijken. Deze schoen is niet grappig bedoeld. De plateauzool is een symbool van kracht.”

Het ontwerp van Rey Benedict Pador werd uitgekozen door een vakjury, bestaande uit grote namen binnen de schoenen- en mode-industrie. Walter van Beirendonck, Maureen De Clercq en Dirk van Saene van de Mode Academie, Liesel Swart en Paul Termeer van Sacha, Frans schoenenontwerpen Olivier Amiot en Marjolijn Vanslembrouck van Elle België hadden het niet makkelijk, maar kozen uiteindelijk voor de unieke plateauschoen.(JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content