Modeontwerper Stijn Helsen valt van balkon in Brussel

De Hasseltse modeontwerper Stijn Helsen is op nieuwjaarsnacht van een balkon gevallen in Brussel, en ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

De Hasseltse modeontwerper Stijn Helsen is op nieuwjaarsnacht van een balkon gevallen in Brussel, en ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Over zijn toestand wilden familie of vrienden niet uitweiden, maar Helsen zou niet in levensgevaar zijn. Wel zouden enkele breuken zijn vastgesteld.

De firma Helsen uit Hasselt is een bekende modefamilie. Zoon Stijn zet de familietraditie van grootvader en vader verder, samen met zijn zus Liesbeth en broers Bert en Frank. De couturier heeft gewerkt voor coryfeeën als Vivienne Westwood, Valentino en Armani. Zijn maatpakken worden gedragen door celebrity’s als Robbie Williams, Hugh Grant, Keanu Reeves en Lenny Kravitz. Hij creëerde ook het kostuum voor Tobey Maguire in Spider-Man.

In 2012 ontwierp Helsen een collectie voor het Belgische olympische team. Zoals zovelen heeft Helsen ook al geworsteld met een burn-out, maar de ontwerper had daar professionele hulp voor gezocht. “Het gaat beter nu”, zei hij in juni 2013 tegen Dag Allemaal. “Af en toe neem ik te veel hooi op mijn vork. Ik heb veel geleerd uit de gesprekken met de dokter en met collega’s die het ook zwaar hebben gehad. Ik ben rustiger geworden.” (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content