Modemuseum Hasselt pakt uit met expo Paul Smith

© Design Museum

De befaamde tentoonstelling ‘Hello, My Name is Paul Smith’ steekt de plas over. Voorlopig is Hasselt de enige Europese locatie op het vasteland waar de expo neerstrijkt.

De befaamde tentoonstelling ‘Hello, My Name is Paul Smith’ steekt de plas over. Voorlopig is Hasselt de enige Europese locatie op het vasteland waar de expo neerstrijkt. Het Modemuseum van Hasselt heeft een unieke tentoonstelling gestrikt. De expo over de Britse modeontwerper Paul Smith werd in het Londens Design Museum verlengd wegens succes en lokte er meer dan 113.000 bezoekers.

De tentoonstelling loodst de bezoeker langs de wereld van modeontwerper Paul Smith door middel van onder andere archiefmateriaal, de recreatie van de eerste winkel van Smith en zijn huidige bureau, een hele resem ontwerpen en foto’s, en kunst uit de persoonlijke collectie van de ontwerper.

Nog groter en meer mode
De tentoonstelling in Hasselt zal nog uitgebreider zijn dan die in Londen. Kenneth Ramaekers, directeur van het Modemuseum Hasselt, vertelt dat de expo op hun vraag nog meer mode zal bevatten. ‘Paul Smith zelf is enorm betrokken bij het project en maakt speciaal voor ons de keuzes van alle silhouetten zelf. Het voorjaar van 2015 wordt dan ook zeker en vast iets om naar uit te kijken’, aldus Kenneth Ramaekers.

De tentoonstelling in het Modemuseum van Hasselt opent op 30 januari 2015. Nadat de expo in Belgiƫ heeft halt gehouden, zal ze doorreizen naar Singapore en Tokyo. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content