Modemuseum Hasselt neemt ons mee naar de roaring twenties met ‘Modern Times’ party

The Great Gatsby © _

De tentoonstelling ‘Jazz Age’ inspireerde het Modemuseum van Hasselt om een heuse twenties party te geven. Op 17 oktober dansen we allemaal de Charleston tijdens het ‘Modern Times’ feest. Trek alvast jullie mooiste flapper outfit aan voor dit knallende feest.

De expo ‘Jazz Age’ loopt nog tot 13 maart 2016 in het Modemuseum van Hasselt. Als er iets is dat we associëren met de jaren twintig, dan zijn het wel de feesten zoals we die kennen van The Great Gatsby. Mannen strak in het pak, vrouwen in zwierige twenties jurken en parelen kettingen, jazzbands en heerlijke cocktails nemen ons mee naar deze wervelende periode.

Op 17 oktober lijkt het wel alsof Jay Gatsby himself een feest geeft. Het Modemuseum wordt dan omgetoverd tot een feestzaal vol glitter en glamour. Flapper girls en dandy boys dansen dan samen de Fox Trot, de Charleston of de Shimmy. Smeer die benen alvast in, want in de roaring twenties dansten ze vol energie de ganse nacht lang.

The Modernettes zorgen die avond voor de juiste make-uplook en een heus flapperkapsel. The Retronettes tonen dan weer de pasjes op de dansvloer en dj’s Blanche en LouisLouis zorgen voor de gepaste plaatjes. Ook zal er wat twenties ondeugendheid zijn met Colette Collerette en haar ‘gentleman extraordinaire’ The Flying Willy die de aanwezigen voorzien van een streepje 20s burlesque.

Gelukkig bevinden we ons niet écht in de twenties, wanneer er sprake was van drooglegging. De cocktails die toen stiekem onder de toog werden verkocht, kan je nu gewoon bestellen.

Zaterdag 17 oktober 2015 Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11


Tickets: 12 euro in voorverkoop (online) en 15 euro aan de kassa.

Een bezoekje aan de expo ‘Jazz Age’ is inbegrepen in de toegangsprijs.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content