Modellenbureau Personal Agency: ‘ Jonge modellen worden vaak aan hun lot overgelaten’

© JOHAN JACOBS

Rob (33) en Eric (32) Opalfvens zijn Brusselse broers die elk een modellencarrière achter de rug hebben. Vorig jaar zetten ze met Personal Agency zelf een modellenbureau op poten.

“Omdat het modellenwerk ons naar andere uitersten van de wereld lokte, verloren we elkaar soms voor lange tijd uit het oog. Rob werkte vooral in Aziatische landen, Eric in New York en Milaan. Dat maakt het eens zo fijn om nu samen te werken – en te wonen, trouwens. Vaak hebben we aan een half woord of een blik genoeg om te weten wat de ander denkt. Door onze eigen ervaring weten we hoe de modellenwereld in elkaar zit en hoe hard die kan zijn.

Zelf misten we ook persoonlijke begeleiding, en vooral op dat vlak willen met ons bureau het verschil maken. Jonge modellen worden vaak aan hun lot overgelaten en totaal onvoorbereid naar castingsof vreemde landen gestuurd. Wij willen het anders aanpakken en met hen omgaan als mentor: iemand die hen persoonlijk begeleidt, luistert naar hun vragen en bedenkingen en ook eerlijke feedback geeft. Bij ons zijn modellen dus niet zo maar een nummer: hun persoonlijkheid en maatwerk staan voorop.

Onze belangrijkste klanten zijn Belgische ontwerpers als Christian Wijnants en modehuis Natan, en jonge talenten als Doriane Van Overeem en Alter Era. Groot worden hoeft niet, integendeel – laat ons maar het boetiek-agency onder de modellenbureaus zijn.”

personal-agency.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content