Modellen zouden minstens 18 moeten zijn

Tot die conclusie kwam een panel van de Council of Fashion Designers of America.

Modellen zouden minstens 18 jaar moeten zijn. Tot die conclusie kwam een panel van de Council of Fashion Designers of America, de beroepsorganisatie van de Amerikaanse modeindustrie.

In het panel zaten onder andere ontwerper Zac Posen en Nederlands model Doutzen Kroes, net als David Bonnouvrier, die aan het hoofd staat van DNA Model Management en James Scully, een casting agent. Die laatste uitte zijn bezorgdheid over de leeftijd van de laatste generatie mannequins: “Ik zou graag een minimumleeftijd van 18 jaar verwezenlijkt zien. Ik heb het moeilijk als ik een jong meisje dat nog nooit een jongen heeft gezoend moet bevelen sexy de catwalk op te lopen”, bekent James Scully.

Doutzen Kroes vertelde dat ze in het begin van haar carrière amper opdrachten had omdat ze niet paste in de kleine ‘sample sizes’. Tegenwoordig worden steeds jongere meisjes geboekt die er wel in passen. Vijftienjarige meisjes, en zelfs jonger, zijn geen uitzondering meer. Doutzen Kroes gaf niet toe aan de druk om te vermageren en dat heeft haar geen windeieren opgeleverd. Ze heeft het zelfs geschopt tot ‘Victoria’s Secret Angel’, een model voor het beroemde Amerikaanse lingeriemerk dat zijn modellen met engelenvleugels de catwalk op stuurt. Daarmee trad het Nederlandse model met rondingen in de voetsporen van Heidi Klum en Gisele Bündchen.

Aïsa Knockaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content