Modelabels mogen naam Kate Middleton niet gebruiken

Wie van plan was de naam Kate Middleton te gebruiken om kleding of producten te verkopen, kan vervolgd worden.

Wie van plan was de naam Kate Middleton te gebruiken om kleding of producten te verkopen, kan vervolgd worden. Dat heeft het Britse Koninklijk Paleis meegedeeld. Hoewel er geen geschreven wet bestaat, riskeert toch om het even welk label juridische problemen met de koninklijke familie als het de naam van de toekomstige prinses probeert uit te buiten.

Wie een jurk “The Kate dress” wil noemen, komt er nog mee weg, omdat die naam niet specifiek genoeg gelieerd is aan Catherine Middleton. Als het echter “The Kate Middleton dress” wordt, dan heeft dat een impact op het persoonlijke copyright. Helemaal problematisch wordt het wanneer een bedrijf suggereert dat de promotie van het kledingstuk door Kate Middleton wordt gesteund. “Als een bedrijf laat uitschijnen dat Middleton haar goedkeuring heeft verleend, dan hangt het mogelijk tienduizenden ponden schadevergoeding boven het hoofd”, legt advocaat Eric Ramage uit in The Daily Mail.

Modelabels zouden natuurlijk wel in de verleiding kunnen komen, want de toekomstige prinses heeft duidelijk ‘fashion quality’. De 480 euro dure Issa-jurk die ze droeg bij de aankondiging van haar verloving, was in één dag uitverkocht. En de witte Reiss-jurk die ze koos voor de officiële verlovingsportretten van Mario Testino, wordt volgende maand heruitgegeven. Maar Issa hoedt zich duidelijk voor een al te directe exploitatie. Want op de site van het Britse label zijn een aantal celebrities te zien met Issa-creaties. Maar niet Kate Middleton in haar verlovingsjurk.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content