Modelabel Stella McCartney schrijft rode cijfers

Stella McCartney © iStock
Chloé Vanmarsenille Medewerker Weekend.be

Stella McCartney onthult dat haar modelabel in 2018 diep in het rood zat. Het maakte ruim twaalf miljoen euro verlies, maar volgens McCartney ging het om een overgangsjaar.

Terwijl haar bedrijf in 2017 nog zo’n tien miljoen euro winst maakte, gleed het modelabel het jaar erop af naar een verlies van 12 miljoen euro. Ondanks dat enorme tekort keerde de ontwerpster zichzelf en de andere aandeelhouders wel telkens een bedrag van omgerekend 755.000 euro uit.

Dat 2018 zo’n moeilijk jaar was voor het label ligt voor een groot deel aan het feit dat de ontwerpster al haar aandelen terugkocht van luxegroep Kering. Om die transitie door te maken, moest McCartney bijvoorbeeld extra personeel aanwerven en de administratie, die daarvoor door Kering werd gedaan, moest overgenomen worden.

Een aanzienlijke stijging van de administratieve kosten is dus de boosdoener. Maar 2018 was volgens de ontwerpster enkel een overgangsjaar. Ondertussen ging ze al in zee met luxegroep LVMH, de grote concurrent van Kering. De cijfers voor 2019 zullen wellicht beter zijn.

Lees ook: Stoelendans aan de top bij luxemerken

Partner Content