Modelabel Diane von Fürstenberg ontslaat gros van personeel

De Belgisch-Amerikaanse ontwerpster Diane von Furstenberg © Getty Images

Meer dan 75 procent van het personeel van modemerk Diane von Fürstenberg werd ontslagen en winkels sluiten de deuren. Het bedrijf richt z’n pijlen nu op de digitale markt met een grote focus op China.

The Business of Fashion bericht over de penibele situatie van DVF. Al voor de coronacrisis ging het niet goed met het merk, maar de lockdown was de druppel die de emmer deed overlopen. Amerikaanse winkels sluiten de deuren, het merendeel van de vierhonderd personeelsleden in de Verenigde Staten verliezen hun baan en er wordt vanaf nu gefocust op online verkoop en de Chinese markt. De winkel in New York is de enige in de Verenigde Staten die niet sluit. Volgens Business of Fashion is ook het grootste deel van de leidinggevenden ontslagen of zelf opgestapt begin juni. Hoe de herstructurering er precies zal uitzien, is nog onduidelijk. *De Belgische winkels in Brussel en Knokke-Het Zoute blijven gewoon open. De Antwerpse vestiging sloot in 2019 al de deuren.

De ontwerpster en filantrope Diane von Fürstenberg werd in 1946 geboren in Brussel, maar woonde enkel de eerste dertien jaar van haar leven in ons land. Via Zwitserland en Engeland belandde ze uiteindelijk in de Verenigde Staten, waar ze in 1972 ook haar modelabel uit de grond stampte. Haar meest iconische look is de wikkeljurk. Diane von Fürstenberg is niet alleen bekend als mode-icoon, maar ook als voorvechtster voor vrouwenrechten.

*In een eerdere versie van dit artikel werd niet vermeld dat dit geen gevolgen heeft voor de Belgische winkels, die gewoon open blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content