Model Bette Franke staat graatmager op de catwalk

© Reuters

Tijdens de modeshow van Michael Kors zagen we dat het 23-jarige Nederlandse model Bette Franke er graatmager bij liep.

Tijdens de modeshow van Michael Kors zagen we dat het 23-jarige Nederlandse model Bette Franke er graatmager bij liep.

Toen het model over de catwalk liep, tijdens de modeshow van Michael Kors, vielen meteen haar ingevallen wangen op en graatmagere armen en benen. De tol die het drukke modellenleven eist? Of zorgen de torenhoge verwachtingen ervoor dat de modellen blijven afvallen? Het is jammer om nog zulke magere modellen op de catwalk te zien en het doet de New York Fashion Week geen goed. De organisatie had voor het evenement strengere regels opgelegd voor het gewicht van de modellen, maar deze worden, desondanks alle inspanningen te niet gedaan.

De organisatie van de modeweek in New York doet er namelijk alles aan te dunne modellen van hun catwalks te houden. Zo verwelkomen ze dit jaar voor het eerst de ontwerpster Eden Miller, die plus-sized kleding ontwerpt. Naast de modeweek zelf zijn er ook verschillende ontwerpers die zelf hun steentje willen bijdrage aan dit debat.

Zo wil Victoria Beckham gaan modellen meer met maatje nul in haar modeshows, en ook modehuizen Armani, Prada en Versace zeggen geen te dunne modellen meer te gebruiken. Toch is het maar de vraag of dit in de praktijk wel zo is.

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content