Modeketen Ann Taylor onder vuur voor bewerkte foto

De Amerikaanse modeketen Ann Taylor heeft zich laten verleiden tot het retoucheren van foto van een model. Het bikinimodel werd zo erg bijgewerkt, dat haar lichaam niet meer in proportie is en haar buik gewoonweg verschoven is. Het modelabel ligt nu onder vuur.

De Amerikaanse modeketen Ann Taylor heeft zich laten verleiden tot het retoucheren van foto van een model. Het bikinimodel werd zo erg bijgewerkt, dat haar lichaam niet meer in proportie is en haar buik gewoonweg verschoven is. Het modelabel ligt nu onder vuur.

De bezoekers van de webshop van Ann Taylor hebben van hun oren gemaakt. Ze zijn boos om een digitaal bewerkte foto van een model in bikini, die een niemendalletje presenteert uit de Loft-collectie van Ann Taylor. Dat schrijven onder meer de Daily Mail en de Huffington Post. De bezoekers van de website omschreven de foto als ‘verschrikkelijk’. En inderdaad, het beeld is niet prettig om zien. Zo is niet enkel het model veel te mager, maar kloppen de proporties van het meisje niet langer.

Rare buik

Met Photoshop in de aanslag begon men heel enthousiast de foto te bewerken, zelfs zo enthousiast dat men uiteindelijk niet meer inzag dat het gewoonweg niet meer klopte. Het lichaam van het meisje lijkt wel in stukken aan elkaar geplakt. Niet enkel haar arm is veel te lang, maar ook haar buik lijkt uit twee verschillende delen te bestaan. Zo is het bovenste deel van de buik veel te mager en het deel van de buik onder haar arm is dan weer veel te breed. En zo passen de twee ‘buikstukken’ niet meer aan elkaar.

Een tatoeage wegwerken

Toch gaat de keten in de verdediging en vertelde een woordvoerder van het bedrijf dat ze alles ontkennen. Bovendien werd enkel een tatoeage bij het model weggewerkt en zou er verder niet aan haar lichaam gesleuteld zijn. “We geven toe dat het beeld vanuit een vreemde hoek is genomen,” aldus de woordvoerder. “Daardoor lijkt het alsof het beeld flink is bewerkt.” Inmiddels werd de foto al verwijderd van de website van het modelabel, maar op andere sociale media zoals Twitter of Facebook is de foto nog wel te vinden.

Niet de eerste Photoshop-blunder

Het is niet de eerste keer dat Ann Taylor in opspraak komt door bewerkte foto’s die niet helemaal meer leken te kloppen. In 2012 publiceerde de keten nog foto’s waarop de duimen van de modellen in een vreemde hoek waren geplooid en hun polsen waren verdwenen.

Oplossing? Het lichaam van de vrouw omarmen en Photoshop niet verbannen, maar nog maar héél lichtjes toepassen, zoals bijvoorbeeld de lichtinval wat bijwerken. Dan

heb je ongelukjes zoals dit niet meer voor. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content