Modehuis Sonia Rykiel duidt Geraldo da Conceicao aan als artistiek directeur

© Reuters

Hij zal zijn eerste collectie tonen tijdens de herfst/winter modeweek in 2013.

Het modehuis Sonia Rykiel heeft Geraldo da Conceicao aangeduid als nieuwe creatief directeur van het Franse modehuis. De ontwerper zal zijn eerste collectie tonen tijdens de herfst/winter modeweek in 2013. Geraldo zal aan het creatief hoofd staan van de collecties en zal de nieuwe richting van het modehuis bepalen aan de hand van de ready-to-wear collecties en de accessoire collecties.

Geraldo da Conceicao is een grote naam in de modewereld en heeft al gewerkt voor Louis Vuitton, Miu Miu, Yves Saint Laurent en Martine Sitbon. Zijn moderne designaanpak maken van hem de ideale keuze om een hedendaagse toets te brengen aan het Franse modehuis.

“Ik ben heel trots dat ik het team van Sonia Rykiel mag vervoegen. De stijl van het modehuis is voor mij steeds de perfecte weerspiegeling van de typische Parisienne: modern, casual en altijd elegant”, zegt Geraldo zelf over het nieuwe project.

Ook bij het modehuis zijn ze heel enthousiast over de nieuwe samenwerking. “Met zijn talent en begrip van wat de Rykiel vrouw graag draagt, bestaat er geen twijfel over dat Geraldo het modehuis in de juiste richting zal sturen”, zegt Nathalie Rykiel.

Zijn benoeming brengt echter met zich mee dat er dit seizoen uitzonderlijk geen show zal zijn. De lente/zomer 2013 collectie zal wel op afspraak in de showroom gepresenteerd worden voor pers en aankopers. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content