Modehuis Schiaparelli is terug

Naar aanleiding van de expositie in het Metropolitan Museum Of Art wordt modehuis Schiaparelli opnieuw geopend.

De expositie ‘Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations’ zal tentoongesteld worden in het MET in New York. De expositie wordt officieel geopend met het Costume Institute Gala, een jaarlijks evenement waar alle modellen, ontwerpers en wereldsterren op afkomen.

Geen betere timing dus om het Italiaanse merk opnieuw leven in te blazen na 60 jaar gesloten te zijn. In juli worden de deuren van het modehuis opnieuw geopend op de Place Vendôme in Parijs. Wie de ontwerper van het hernieuwde label is, wordt pas in oktober bekend gemaakt. Dat meldt Vogue.nl.
Het zal niet evident zijn om iemand te vinden die de schoenen van Elsa Schiaparelli kan vullen.

Schiaparello opende haar eerste sportwinkel ‘Stupidir le Sport’ in 1927. Slechts enkele jaren later choqueerde ze de tenniswereld met haar ontwerp voor sterspeler Lili de Alvarez. In 1935 verhuisde ze naar een salon in Parijs en werd ze een van de meest invloedrijke ontwerpers van haar tijd én grote concurrent van modehuis Chanel.
Ze werkte samen met grootheden als Salvador Dali en het surrealisme en dadaïsme waren haar grootste inspiratie. Hiermee legde ze als een van de eerste de link tussen kunst en haute couture. Het modehuis werd bankroet verklaard in 1954 waarop ze verhuisde naar de Verenigde Staten.

Vanaf maart 2013 zal de eerste collectie gepresenteerd worden die vooral de nadruk legt op accessoires. Er komt ook een parfum en cosmeticalijn. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content