Modehuis FNG verhuist naar Mechelen

© Belga

Het modehuis FNG – Fred & Ginger, Van Hassels, CKS en Baker Brigde – verhuist naar Mechelen.

Het modehuis FNG verhuist midden 2014 van Wilrijk naar een nieuwbouw in Mechelen. Het Belgische snelgroeiende modehuis met modeconcepten Fred & Ginger, Van Hassels, CKS en Baker Brigde wil het aantal medewerkers op vijf jaar tijd nagenoeg verdubbelen tot meer dan 400.

Het bedrijf zal zich vestigen in het Raghenopark, achter het station van Mechelen. Stéphane Beel Architecten tekende de plannen. FNG zal dit jaar de bouwaanvraag indienen en hoopt volgend jaar met de bouw te kunnen starten. Managing director Dieter Penninckx zegt voor Mechelen te kiezen vanwege de goede bereikbaarheid en het geplande stationsproject “Mechelen in beweging”. Het gaat om een investering van 10 miljoen euro.

De verhuis kadert in de groei van het modehuis. In 2004 werd het opgericht door drie ingenieurs en intussen telt het al meer dan 220 medewerkers, zestig conceptstores en een omzet van 50 miljoen euro. Ambitie is om op vijf jaar tijd 200 personeelsleden extra aan te werven en de kaap van honderd winkels te ronden. Om de groei te financieren startte een kapitaaloperatie om tot 15 miljoen euro nieuwe middelen op te halen via een private obligatoire emissie.

Burgemeester Bart Somers (Open Vld) is verheugd over de komst van FNG naar zijn stad. “Dit is geen geïsoleerd succes. Steeds meer toonaangevende bedrijven kiezen voor onze stad.” Volgens Somers speelt de stationsontwikkeling een belangrijke rol. Hij verwees naar de komst van Kraft Foods, Grontmij en Sanoma Media, alle in de onmiddellijke omgeving van het station. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content