Modefilmfestival van Diane Pernet is te gast in Antwerpen

Op 3 december kunnen mode- en filmfans afzakken naar AMUZ in Antwerpen voor de zevende editie van ASVOFF, het kortfilmfestival van mode- en videojournaliste Diane Pernet.

Diane Pernet, immer vergezeld van zwarte zonnebril en sluier, is een van de meest spraakmakende modejournalistes. In 2005 richtte ze haar bekende kunst- en modeblog A Shaded View on Fashion op en in 2008 volgde haar filmfestival ‘A Shaded View on Fashion Film’ (ASVOFF).

Modefilmfestival van Diane Pernet is te gast in Antwerpen
© .

‘Er zijn veel interpretaties van wat een ‘modefilm’ is. Het is een nog steeds relatief nieuw genre waar iedereen momenteel nog de grenzen aan het verkennen is. Wat goed is aan de creatieve sector is dat we steeds worden geconfronteerd met nieuwe interpretaties, revoluties en provocaties. Deze testen onze ideeën over hoe we brede disciplines zoals kunst, mode en cinema of subdisciplines zoals ‘modefilms’ moeten definiëren,’ vertelt Pernet over haar idee om een modefilmfestival op te richten.

Van Parijs naar Antwerpen

Tijdens het festival worden kortfilms getoond over mode en stijl. Ook is het een internationaal en reizend evenement waar naast film ook documentaires, lezingen, performances en installaties deel van uitmaken.Na de première van de zevende editie in het Centre Pompidou in Parijs, reist het festival naar Antwerpen.

ASVOFF#7 ANTWERP wordt georganiseerd in een samenwerking tussen MoMu – ModeMuseum Provincie Antwerpen en de stad Antwerpen. Het vindt plaats in AMUZ, de 17e-eeuwse barokke Sint-Augustinuskerk in het centrum van Antwerpen.

Madame Figaro by Ellen Von Unwerth
Madame Figaro by Ellen Von Unwerth© .

Programma

Tijdens ASVOFF#7 ANTWERP krijgen de aanwezigen een selectie kortfilms voorgeschoteld van onder andere Mike Figgis, Ellen Von Unwerth, Bruce Weber, Christopher Doyle, Bruce LaBruce, Adan Jodorowsky, David Lachapelle, Blancia Li, Jonathan Caouette, Park Chan-Wook, Sofia Sanchez & Mauro Mongiello en Tim Yip.

Jumper by Justin Anderson
Jumper by Justin Anderson© .

Maar er is ook ruimte voor Belgisch talent. Zo zal er werk getoond worden van onder andere Frederik Heyman, Michaël Smits, Leonardo Van Dijl en een selectie ‘Inspirations’ films van Dries Van Noten, die deze editie ook jury-voorzitter van het ASVOFF festival is. (LP)

Praktisch AMUZ, Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen Woensdag 3 december van 19 uur tot 23 uur (gratis toegang, reservatie verplicht asvoff@momu.be) Na het filmfestival treedt School is Cool op Meer info www.momu.be and www.asvoff.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content