Modecircus strijkt neer in Milaan

Na Londen is het modecircus afgelopen weekend in Milaan neergestreken.

Na Tokyo, New York en Londen is het modecircus afgelopen weekend in Milaan neergestreken. De Italiaanse modeweek kwam traag op gang, met shows van tweedeplansmerken als Seduzioni Diamonds, Argentovivo of Miss Bikini Deluxe. Paris Hilton kwam vrijdag in hoogst eigen persoon de European Launch Of Her Collection Paris Hilton Clothing Line aankondigen, maar toen moest het merendeel van de internationale pers nog opdagen.

Zondag stond een aantal Italiaanse instituten op de kalender, merken als Enrico Coveri, Frankie Morello of Blugirl. Roberto Cavalli en Giorgio Armani presenteerden hun satellietlijnen, respectievelijk Just Cavalli en Emporio Armani. De collectie van Emporio Armani was typisch Armani, met perfecte pantalons en ingehouden kleuren. De guest star bij Emporio was Solange Knowles, het zusje van Beyoncé, en gezicht van een nieuwe campagne van het merk. Armani opent vandaag zijn allergrootste winkel, een kolossus van zo’n achtduizend vierkante meter in een oud palazzo.

Het meestbesproken evenement gisteren was het debuut van Tommaso Aquilano en Roberto Rimondi voor Ferré. Het duo heeft in geen tijd supersterstatus verworven, wat goed nieuws is voor de Italiaanse mode. Aquilano en Rimondi tekenden tot vorig seizoen voor hun eigen merk 6267, daar zijn ze vorige week in extremis mee gestopt, en ze zijn ook verantwoordelijk voor de collecties van Malo.

Morgen brengen we verslag uit van onder meer Giorgio Armani, D&G, Missoni en Burberry.

Jesse Brouns

Voor een gedetailleerd fotoverslag:
www.knack.be/weekend/nl/mode/defiles/milaan/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content