Modeafdeling herenigt ‘Antwerpse Zes’ voor eindejaar defilé

© Belga

In de Antwerpse Waagnatie vindt vandaag de tweede avond van het jaarlijkse prestigieuze defilé van de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten plaats.

Het evenement lokt sowieso elk jaar het kruim van de nationale en internationale modewereld naar Antwerpen, maar naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de Modeafdeling is dat nu meer dan ooit het geval. In de internationale jury die het werk van de masterstudenten beoordeelt, zitten immers ook de voor het eerst in lange tijd nog eens publiekelijk herenigde ‘Antwerpse Zes’.

Het publiek van het zo goed als uitverkochte defilé krijgt de eindwerken te zien uit alle vier de opleidingsjaren, al zijn de meeste ogen logischerwijs gericht op de masterstudenten. Veertien zijn er dat dit jaar, onder wie drie Belgen. “De Modeafdeling heeft altijd al een brede waaier aan nationaliteiten aangetrokken en dat is dit jaar met studenten uit onder meer Zuid-Korea en Canada niet anders”, zegt woordvoerder David Flamée.

‘Antwerpse Zes’

Voor één keer ziet het er echter naar uit dat het de jury is die met de meeste aandacht zal gaan lopen. Zij beoordeelt het werk van de masterstudenten en is steeds speciaal daarvoor samengesteld uit gerenommeerde namen uit alle segmenten van de mode-industrie.

Voor deze vijftigste verjaardag van de Modeafdeling is men erin geslaagd de veruit beroemdste lichting van de ontwerpopleiding, de ‘Antwerpse Zes’, te strikken. Zowel Walter Van Beirendonck, Dries Van Noten, Dirk Bikkembergs, Ann Demeulemeester, Dirk Van Saene als Marina Yee tekenen dit weekend present. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content