Modeacademies Brussel en Antwerpen verenigd tegen terrorisme

© Pierre Debusschere

Nog nooit eerder sloegen de Modeacademies in Brussel en Antwerpen de handen in elkaar. Voor het einddefilé van hun studenten willen ze nu samen een sterk politiek signaal uitsturen: tegen terrorisme.

Samen sterk tegen terrorisme: dat is de boodschap die de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en La Cambre in Brussel willen uitdragen met het einddefilé van hun studenten. Samen werken ze voor het eerst rond een gezamenlijke affiche, waarop een model poseert in de inmiddels legendarische tuniek van Walter Van Beirendonck met de slogan ‘stop terrorising our world’. Een duidelijker signaal konden de instituten niet geven.

Modeacademies Brussel en Antwerpen verenigd tegen terrorisme
© Pierre Debusschere

De show die de academies nu op poten zetten, wordt er één waarin vooral solidariteit met de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart centraal staat. ‘Het wordt tijd dat we komaf maken met de zogezegde scheiding tussen de Antwerpse en Brusselse mode. Plus, we geven hiermee uiteraard ook een politiek signaal: tegen terrorisme’, liet Van Beirendonck, hoofd van de Modeafdeling in Antwerpen optekenen.

Tony Delcampe, hoofd La Cambre: ‘Walter en ik hebben nooit persoonlijk geclasht terwijl onze opleidingen toch vaak tegen elkaar uitgespeeld werden, maar we hebben ook nooit samengewerkt. Het is mooi om nu eensgezind en met één duidelijke boodschap naar buiten te komen.’

De show van La Cambre staat gepland voor 3 en 4 juni. Die van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten op 10 en 11 juni.

(SDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content