Mode voor het milieu

Non-profit kledingmerk LENY vraagt beroemdheden een ontwerp te maken om de strijd tegen de klimaatopwarming te steunen.

Het is niet nieuw dat modellen, acteurs en andere bekende gezichten zich wel eens inzetten voor een goed doel. Het pas opgerichte non-profit kledingmerk LENY, dat dit jaar de strijd tegen de klimaatverandering steunt, vraagt de beroemdheden niet alleen gul, maar ook creatief te zijn en zelf te ontwerpen.

De slagzinnen “Design for a cause and save the planet” en “fashion in the service of the environment” vatten goed samen waar LENY voor staat. Het merk vraagt celebrities een trendy kledingstuk te ontwerpen dat hun opvatting weerspiegelt van milieuvriendelijkheid. Onder meer Helena Christensen, Christy Turlington en Diane Von Furstenberg verleenden al hun medewerking. Hun ontwerpen werden gelabeld met het LENY-etiket en in beperkte edtitie uitgebracht. De quasi unieke stukken zijn wereldwijd te koop in prestigieuze boetieks en via de webshop. In BelgiÔkunt u alvast terecht bij Verso in Antwerpen voor uw eigen LENY-exemplaar.

De steun van LENY gaat het eerste jaar naar “The Climate Project“. De volledige nettowinst van de ontwerpen is bestemd voor deze milieuorganisatie, die opgericht werd door oud vice-president van de Verenigde staten Al Gore.

Ruth Vanden Berghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content