Mode-oscars uitgereikt

In New York zijn maandagavond de prestigieuze awards van de Council of Fashion Designers of America uitgereikt, beter bekend als de mode-oscars.

In New York zijn maandagavond de prestigieuze awards van de Council of Fashion Designers of America (CFDA) uitgereikt, beter bekend als de modeoscars.

Kate en Laura Mulleavy, ontwerpers van Rodarte werden uitgeroepen tot ‘Designer van het Jaar’ voor vrouwen. In de categorie mannenkleding is de titel voor Scott Sternberg (Band of Outsiders) en Italo Zucchelli (Calvin Klein Collection). Jack McCollough en Lazaro Hernandez (Proenza Schouler) werden gelauwerd als Accesoire Designer van het Jaar.

De awards voor aankomend talent waren bestemd voor Alexander Wang (vrouwenmode), Tim Hamilton (mannenmode) en Justin Giunt (juwelen).

Amerikaans ontwerpster Anna Sui ontving een award voor haar hele loopbaan en Marc Jacobs kreeg de International Award voor zijn werk bij Louis Vuitton, een prijs die vorig jaar bestemd was voor Antwerpenaar Dries Van Noten. De eerste publieksprijs ging naar Ralph Lauren.

Bijzonder dit jaar was dat de CFDA ook first lady Michelle Obama lauwerde. Zij heeft de modeindustrie een flinke duw in de rug gegeven met haar stijlkeuze en voorkeur voor jonge, opkomende ontwerpers. Tot haar favorieten behoren onder anderen Jason Wu, Thakoon en Narciso Rodriguez.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content