Mini ontwerpt eerste handtascollectie

Op de Fashion Week in Milaan heeft Mini een opmerkelijke entree gemaakt door er de eigen handtassenlijn ‘Carmina Campus’ voor te stellen.

Op de Fashion Week in Milaan heeft Mini een opmerkelijke entree gemaakt door er de eigen handtassenlijn ‘Carmina Campus’ voor te stellen. Het is de eerste keer dat het automerk een stap zet in de modewereld.

De capsulecollectie bestaat uit tassen voortgebracht van gerecycleerd materiaal, afkomstig uit de productie van de Mini Roadster. Zo werd de binnenkant van de tassen gemaakt van stoelbekleding, make-upspiegeltjes uit de zonneschermen en details op de kleinere tassen met deurgrepen. Ook de kleurpatronen zijn op de bekende wagentjes gebaseerd.

De handgemaakte tassen zijn zowel vrouwen als mannen bedoeld. Voor een tas tel je tussen 330 en 700 euro neer.

Label Carmina Campus

Carmina Campus is een tassenlabel opgezet door Ilaria Venturini Fendi. De bijzondere collectie, die gecreëerd werd in samenwerking met Mini, past volledig in hun filosofie om gerecycleerd materiaal opnieuw te gebruiken in mode-accessoires.

Volgens Fendi is het belangrijk dat een groot bedrijf als Mini de restproducten van zijn productieproces inzet om er opnieuw een high-quality object mee te creëren. (KD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content