Minder voor de hand liggende trouwjurken

Topshop kondigde via Twitter aan dat met de trouwjurkencollectie ontworpen door Richard Nicoll een modern alternatief geboden wordt voor de ‘schuimgebakjescultuur’. Voorlopig werden nog geen foto’s vrijgegeven, maar de Britse uitgave van Vogue maakte al bekend dat de jurken gekenmerkt worden door Nicoll’s karakteriserende sculpturale vormen en vrouwelijke stoffen.

Richard Nicoll is een alumni van de prestigieuze Londense modeschool Central Saint Martins. Zijn carrière als modeontwerper ving Nicoll aan bij Louis Vuitton onder de vleugels van Marc Jacobs. In 2005 lanceerde de Britse modeontwerper zijn eigen label en vier jaar later startte hij als hoofdontwerper bij Cerutti. Het Italiaanse label besloot de vrouwencollectie in 2011 echter stop te zetten.

Voorlopig kunnen slechts twee voormalige bruiden beweren dat ze trouwden in een ontwerp van Nicoll. De Britse modeontwerper ontwierp eerder al bruidsjurken voor twee van zijn goede vriendinnen. Het resultaat is te zien op de website van Vogue. Het eerste ontwerp is een chique, minimalistische strapless jurk, die in sterk contrast staat met de meer gedurfde tweede jurk, die in het oog springt door haar opvallende print. De trouwjurken zijn vanaf juni verkrijgbaar op de website van Top Shop.

Een milieuvriendelijke trouwjurk van H&M Richard Nicoll is trouwens niet de eerste modeontwerper die een budgetvriendelijke trouwcollectie ontwierp. In 2006 bood de Zweedse kledingketen H&M ook al een goedkoper alternatief op de couture trouwjurken. Het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf ontwierp destijds een collectie voor H&M, die naast de 35 andere items ook een opvallende zijden trouwjurk bevatte. Het kostenplaatje bedroeg zo’n 350 dollar.

Zes jaar later herhaalt de Zweedse kledingketen het initiatief door aan de Conscious Collection, een jaarlijks milieuvriendelijk alternatief op de gebruikelijke collecties, een betaalbare trouwjurk toe te voegen. Voor 299 dollar konden de bruiden die er het snelst bij waren, het sculpturale trouwkleed met ruches in biologisch katoen op de kop tikken.

Bohochique naar het altaar dankzij La Redoute

En ook de Franse modeontwerpster Delphine Manivet lanceerde eind februari al een serie betaalbare trouwjurken voor de Franse onlineboetiek La Redoute. Manivet, die ook wel eens de jurkenontwerpster van de sterren genoemd wordt, verwierf wereldwijde roem toen ze in juni van vorig jaar de trouwjurk van de Britse zangeres Lily Allen ontwierp.

Voor La Redoute ontwierp de Franse modeontwerpster twee sterk van elkaar variërende trouwjurkencollecties. De couturelijn, die gelanceerd werd op 28 februari van dit jaar, geeft een hedendaagse twist aan meer traditionele bruidskedij. Voor de boho-collectie, die op vier april online ging, maakte de Franse modeontwerpster vooral gebruik van vloeiende kant. De collectie ademt Franse chique. Wie binnenkort in het trouwbootje stapt, kan nog steeds terecht op de website van La Redoute.

Een sprookjesjurk van Disney De echte dromers, die niet op het trouwbudget willen beknibbelen, maar vooral heel sprookjesachtig voor het altaar wensen te verschijnen, kunnen terecht bij Disney Bridal. Alfred Angelo, een in de Verenigde Staten gerenommeerd trouwjurkenmerk dat reeds 75 jaar op de teller heeft staan, ontwierp acht trouwjurken voor Disney, die stuk voor stuk geïnspireerd zijn op de sprookjesfiguren uit de Disney films.

De jurken uit de ‘Disney Fairytale Wedding collection’ zijn geïnspireerd op de jurken van achtereenvolgens Ariël, Jasmien, De Schone Slaapster, Tiana, Assepoester, Rapunzel, Belle en Sneeuwwitje. De sprookjesjurken passen perfect thuis in de context van een ‘Disney Destination Wedding’. Wie het woord sprookjeshuwelijk dus nogal letterlijk neemt, kan het getrouwde leven inzetten in het kasteel van Assepoester, getooid in de jurk van deze onsterfelijke Disney prinses. Vrienden en familie moeten er wel een vliegtuigreis naar Disney World in Florida voor over hebben.

De trouwjurken zijn zowel verkrijgbaar in een aantal geselecteerde bruidsboetieks in de Verenigde Staten en Europa als in de boetieks van het merk Alfred Angelo. (JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content