Milano Uomo: Op de startlijn

© Jesse Brouns

Jesse Brouns blikt vooruit op de mannenmodeweek in Milaan.

In Milaan begint morgen de mannenmodeweek, met de wintercollecties van merken als Jil Sander, Prada, Gucci en Dolce e Gabbana.

Na Firenze is de modekaravaan naar Milaan verhuisd voor de mannenmodeweek (in feite een vierdaagse).

Wat te verwachten?

Bij Z Zegna maakt Paul Surridge zijn debuut. De Brit, die eerder voor Jil Sander en Burberry heeft gewerkt, volgt Alessandro Sartori op (die volgende week in Parijs debuteert bij Berluti). Surridge heeft al beloofd dat hij een collectie wil maken waar niet alleen over wordt gepraat, maar die mensen ook willen dragen.

Umit Benan showt zijn tweede mannencollectie voor Trussardi, en showt ook voor het eerst zijn eigen lijn op de catwalk. Zijn presentaties waren de voorbije seizoenen steevast must-see.

Vroem, vroem

Thom Browne laat zich voor zijn Moncler Gamme Bleu shows altijd inspireren door een sporttak. Vorig seizoen nodigde hij uit in een schermclub, dit keer gaat het over Formule 1. Vroem, vroem!

“The Versace Man”, zegt Donatella Versace in vakblad Women’s Wear Daily, “is an icon of masculinity, a leader of the pack.” Zoals die racer in de sixtieshit van The Shangri-Las met dezelfde titel? Meer vroem, vroem!

Bij Vivienne Westwood staat de collectie in het teken van de documentaire reeks ‘The Frozen Planet’ van David Attenborough. Poolreizigers en ijsberen.

Acteurs als modellen

Fendi presenteert eindelijk nog eens een mannencollectie. Van de hand van Silvia Fendi, en dus niet van Karl Lagerfeld, sinds min of meer de hoogdagen van het Romeinse Rijk de ontwerper van de dameslijn van het merk.

Brioni, dat sinds kort officieel eigendom is van de groep PPR (Gucci, Balenciaga, Yves Saint Laurent), plant een presentatie in de vorm van een stilleven. Met modellen, maar ook een reeks it-men uit de kunstsector, de zakenwereld en het modeuniversum.

Zoals gewoonlijk wordt een ruim assortiment acteurs en tieneridolen verwacht: Joe Jonas op de frontrow van Calvin Klein Collection, en, zo meldt Women’s Wear Daily in zijn editie van vrijdag, Adrien Brody op de catwalk bij Prada. Het merk zou een hele reeks acteurs hebben ingehuurd als modellen. Wie? Dat weten we zondag.

Morgen showen onder meer Ermenegildo Zegna, Dolce e Gabbana, Jil Sander, Burberry Prorsum en Roberto Cavalli op de kalender. Verslag volgt.

Jesse Brouns

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content