Milan Fashion Week: MaxMara gaat Bauhaus achterna

© Twitter

Ellen De Wolf, moderedactrice van Knack Weekend, was aanwezig op de show van MaxMara in Milaan en geeft haar kijk op de nieuwe wintercollectie van het modelabel.

Praktische elegantie en ingetogen luxe typeerden de herfst/wintercollectie van MaxMara. Kernwoorden eigen aan het Italiaanse label en de Bauhausbeweging, waarop het designteam van MaxMara zich dit seizoen inspireerde.

Tegelijk modern en modernistisch. Zo werd de collectie in de showbrochure omschreven. En dat klopt: de nieuwe volumes en mix van rijke materialen (bont, breiwerk, fluweel, leder, …)zijn op maat gemaakt van de vrouw van vandaag. Functioneel, elegant en luxueus in zijn eenvoud.

De styling oogde chic en ontspannen. Cardiganjassen, blousons, bomberjacks, sweaters en oversized jassen met kap en opgerolde mouwen werden over elkaar gedragen, ton sur ton, in combinatie met een strakke kokerrok of los vallende broek. Alleen de sneakers hadden wij in de kast laten staan.

Het kleurenpalet varieerde van stedelijk grijs (cement, steen, zwart en grijsblauw) – een verwijzing naar Walter Gropius, oprichter van de Bauhaus, tot intens geel en camel, een vaste waarde voor MaxMara.

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content