Milan Fashion Week: backstage bij Moschino – pruiken, poeder en Bella Hadid

© weekend.be

Sinds Jeremy Scott er de creatieve touwtjes in handen heeft kijkt iedereen met ingehouden adem naar wat modehuis Moschino over de catwalk zal sturen. Wat Scott bedenkt vliegt gegarandeerd de deur uit, vermoedelijk ook omdat het zo herkenbaar, en zijn creatieve visie stuurt heel wat trends van de komende maanden.

Het was dan ook tot onze grote verbazing dat we backstage bij het label, voor aanvang van hun show in een oude militaire kazerne in het centrum van Milaan, behoorlijk wat nineties vibes aantroffen. Sterker nog: de briefing aan de make-up artists was zelfs: ‘nineties super model’. Wie zich de nineties nog kan herinneren weet dat dit veel, heel veel make-up is. Ook hier moesten de M.A.C. artists de toch al puntgave huid van de modellen dichtwerken met concealer, foundation én poeder. De huid werkt afgewerkt met bronzer en enkele highlights op de jukbeenderen.

“Ik denk aan een jonge Linda Evangelista – tijdens de vroege jaren negentig- met een mix van Madonna”, aldus senior MUA voor M.A.C. Tom Pecheux. De wenkbrauwen waren logischerwijs dus ook van groot belang en werden ingekleurd met oogschaduw in de zogenaamde ‘supermodel shape’. “Dat is een mooie opvallende boog met het uiteinde lichtjes naar boven gekruld. Een heel cleane, getekende wenkbrauw dus, maar wel nog altijd goed gevuld”

De lippen werden voorzien van het typische bruinige ninetieskleurtje waar Kylie Jenner dit jaar al hoge ogen mee gooide. M.A.C. gebruikte voor deze look de potloden Stripped Down en Stone Pencil waarmee de volledige mond werd ingekleurd. Opdat de aandacht nog meer naar de mond getrokken zou worden en de lippen van de modellen niet zouden uitdrogen kregen de meesten er een hevig glanzende laag verzorgende balsem over.

De wimpers kregen extra valse zusjes bij en werden hevig aangezet met de Haute & Naughty mascara. Een dun laagje vloeiende eyeliner sierde het bovenste ooglid “niet te veel naar boven doen krullen, we willen geen sixties effect!” en de onderste waterlijn werd aangezet met een wit potlood om de blik te verruimen.

De lange lokken van de modellen, onder wie Gigi Hadid, Bella Hadid, Lindsey Wixon, Marjan Jonkman en Hanne Gaby Odiele, verdwenen onder hevig bijgeknipte en opgekrulde pruiken die de lange sierlijke nek van de meisjes vrij lieten.

Volg Knack Weekend ook op instagram en bekijk onze instagramstories voor meer backstage, frontstage en onstage beelden!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content