Milaan V: van bont tot bloot

Er zijn in Milaan gelukkig niet alleen remakes van de jaren tachtig te zien.

Er zijn in Milaan gelukkig niet alleen remakes van de jaren tachtig te zien. Hierbij een laatste overzicht alvorens het modecircus in Parijs van start gaat, waar de internationale modeweken hun eindpunt vinden.

Marni showde dikke bontwanten, harige bontjasjes (overal een opvallende trend), mooi bewerkte stoffen met gouddraad en broderie, een reeks muntgroene jurken met bloemetjes, opzichtige halskettingen, patchwork van ruitjes op ruitjes, en grote zonnebrillen. Deze collectie van Consuelo Castiglioni eindigt deze week in onze top drie.

Miuccia Prada toonde chocoladekleurige, zwarte en rode jassen en jurken die net iets te ruim vielen en afstand namen van het lichaam. Ze focuste daarbij op taille en trapezevorm, maar vooral een diepe V-decolleté (vooraan en op de rug) speelde de hoofdrol in een zeer knappe reeks jurken die in leren reepjes versneden waren, of fluweel mixten met wol. Over de hoge visserlieslaarzen waren de meningen achteraf verdeeld.

MaxMara haalde de slimme truc uit: de sterktes van het merk opnieuw uitspelen. Voor MaxMara betekende dat vooral een reeks kwaliteitsvolle kasjmieren winterjassen in grijs, rood en kameelkleur (nog een algemene trend) met riem rond het middel. Tegelijk opende het merk hier in Milaan zijn grootste winkel en lanceerde het de gelimiteerde jassenlijn Atelier.

En als iemand in Milaan reden had om het eighties-thema uit te spelen, dan wel Versace. Toch koos Donatella niet voor klassieke elementen. Haar sexy collectie toonde vooral heel wat eenkleurige satijnen jurken, van groen tot oranje, met asymmetrische schouders en splitten die veel bloot lieten zien.

Elke Lahousse

Voor het volledige fotoverslag van de modeweek in Milaan klik hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content