Milaan speelt met natuurelementen

De mode speelt volgende zomer met natuurelementen.

Het was gisteren druk in Milaan, met shows van onder meer Giorgio Armani, D&G, Burberry Prorsum en Missoni. Belangrijkste vaststelling: de mode speelt volgende zomer met de natuurelementen.

Bij Giorgio Armani was het decor een abstract wolkendek, dat wellicht het vederlichte gevoel van zijn collectie moest illustreren.

Christopher Bailey van Burberry Prorsum koos voor een aards thema. Titel van zijn zomercollectie: The Garden Girls, met onder meer een reeks gekreukte trenchcoats in bewerkte materialen, raffia tuiniershoedjes en veel zachte, ongestructureerde stukken in gedempte, melancholische kleuren: champignons, taupe, een waaier mauves.

Bij D&G keken Domenico Dolce en Stefano Gabbana richting Middellandse Zee, voor het logische vervolg op hun laatste mannenshow, in juli. Bij de ingrediÔnten: talloos veel prints met een maritiem thema: vlaggen, ankers, touwen, en horizontale strepen.

De mooiste show van gisteren? Wat ons betreft: Missoni, met een door kimono’s en vierkanten geïnspireerde oefening in elegantie, gedomineerd door honingtinten en ambers.

Vandaag treden twee zwaargewichten aan: Jil Sander, met Raf Simons aan het roer, en Prada.

Jesse Brouns

Voor een gedetailleerd fotoverslag: www.knack.be/weekend/nl/mode/defiles/milaan/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content