Milaan: Dolce en Gabbana-zomer in romantische witte kant

Romantische kant was al wat de klok sloeg in de zomercollectie voor 2011 van Dolce en Gabbana.

Dolce en Gabbana is ongetwijfeld een van de meest gemediatiseerde shows in Milaan. Front row: Naomi Campbell, Kylie Minogue, Jada Pinkett en de grandes dames van Vogue. Het duo probeerde zondag zijn publiek meteen in Mediterraanse sfeer te brengen voor de presentatie van zijn zomercollectie 2011 met de projectie van zwart/wit foto’s van Siciliaanse locaties en van hun “gezicht van het moment” Madonna. Het thema luidde nu eenmaal ‘Sicilaanse sensualiteit’. Ondertussen toonden flat screens welke sterren hun entrée maakten én onthulden ze via de camera in de backstage al voor de show dat wit, wit en wit de kleuren voor volgend seizoen bij Dolce en Gabbana zijn.

Witte kant
Het defilé – met onder meer modellen Freja Beha en Alessandra Ambrosio – startte met alle mogelijke silhouetten: shorts, jasjes, koker- en zwierige, korte en lange jurken en zelfs tailleurs. Slechts één constante: ze werden allemaal uitgevoerd in romantische witte kant en broderie anglaise, een materiaal dat erg aansluit bij het dna van het huis. Nadien volgde meer van het hetzelfde, maar dan in zwart voor een minder onschuldige look. Af en toe zagen we ook een luipaardprint. In hun avondcollectie borduurden Domenico Dolce en Stefano Gabbana letterlijk voort op dat thema -met zilverdraad, die de witte kanten jurken een glamoureuze glans verschafte. De hele collectie oogde fris, romantisch, zacht en vrouwelijk. Bij de babydolls en korsetten was het zelfs niet helemaal duidelijk of het nu om lingerie of bovenkleding ging. Vrouwen die stilaan hoopten op kitten heels kunnen die maar stilaan opbergen. Torenhoge hakken blijven de norm. Ook bij Dolce & Gabbana.

Bizar
De meest bevreemdende show was die van Marni zondagochtend. De modellen verschenen in iets wat verdacht veel leek op duikpakken, op het hoofd vliegenierskappen. En Consuelo Castiglione koos bijna systematisch voor tunieks over bikerbroekjes, al zitten er ook enkele jassen in geperforeerd leder en jumpsuits met veel prints in de collectie voor volgende zomer.

Fiësta
Missoni nam een risico met zijn keuze voor een openluchtcatwalk op de binnenplaats van de universiteit van Milaan. Want gisteren viel de regen hier nog met bakken uit de hemel. Maar vandaag scheen gelukkig alweer de Italiaanse zon over de modestad. En die was nodig om de uitbundige Mexicaans aandoende collectie van Angela Missoni tot zijn recht te laten komen. Het traditionele fijne breiwerk met de klassieke Missoni-zig zagprint was overal aanwezig, maar deze keer als losse poncho, wikkelrok of topje tot net boven de navel. Door een fluo-accent in de blokhak van de sandalen, kregen de zeer felle kleuren nog een extra shot. Sommige kledingstukken droegen opschriften als ‘baby’, ‘money’ of ‘junglerock’, waarvan de boodschap eigenlijk niet helemaal duidelijk was. De weliswaar vierkante sombrero’s mochten over de inspiratie geen twijfel meer laten bestaan. Ook bij Prada en Versace zat er een fiësta-element in de collectie.

Ann Heylens (vanuit Milaan)

Bekijke alle defilés in Milaan op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content