Milaan: De Toearegs van Armani

Armani liet zich voor zijn zomercollectie inspireren door de blauwe nomaden van de woestijn. En George Clooney zag dat het goed was.

Voor de laatste dag van de modeweek in Milaan wist Giorgio Armani een grote ster naar zijn defilé te lokken. Met als gevolg dat George Clooney en zijn Italiaanse vriendin Elisabetta Canalis bijna meer aandacht opslorpten dan de eigenlijke show, waarvoor Armani zich had laten inspireren door de Toearegs, de blauwe nomaden van de woestijn.

De collectie kreeg de naam ‘La Femme Bleue’ en alle silhouetten waren effectief inktblauw, soms neigend naar zwart, of het nu ging om effen, mat, glossy, of met kristallen bezette stoffen. Armani blijft dus ook volgende zomer trouw aan één van zijn klassieke, maar zeer gedistingeerde kleuren en gaat niet mee in de huidige neontrend. Het ethnische element zat vooral in de blauwe als tulband geknoopte sjaals en de juwelen met amuletten en grote stenen. Armani werkte ook met veel lichte tule, die elegant kan opwaaien in de woestijnwind. In zijn dagcollectie veel tunieks, net zoals bij zijn Emporio-lijn. Opvallend: hoewel wolkenkrabberhakken nog steeds de regel blijken te zijn, combineerde Giorgio Armani zijn avondjurken met platte sandalen, geschikt voor een tocht door het zand.

In de ochtend had ook Roberto Cavalli al voor wat spektakel gezorgd. Vooral dan met zijn indrukwekkende front row -Heidi Klum, Taylor Swift, Rachel Bilson, Leona Lewis, Elisabetta Canalis (hier alleen)- en met twee stermodellen van het moment in het defilé: Natalia Vodianova en Laetitia Casta. De zomercollectie voor 2011 was typisch Cavalli: uiterst sexy lange jurken met lederen stroken en slangenprint, lederen jasjes en sterke uitsnijdingen op buik en rug.

Iceberg toonde zijden wikkelrokken, lange halterjurken, jumpsuits en halflange jurken in safaritinten groen en beige. Een uitzondering vormden enkele fel gele en groene manteltjes of goudkleurige gilets. Iceberg is ongetwijfeld het merk dat de modellen op de meest hoge hakken liet defileren. Zo met het blote oog geschat: 17 cm.

Dsquared2 presenteerde een ietwat schizofrene collectie. Toen de modellen uit een design-seventiesdecor tevoorschijn kwamen leek het even alsof Dean en Dan Caten voluit voor de seventiestrend zouden gaan. Maar in plaats daarvan kregen we veel mannenlijke looks: lange broeken, shorts, bermuda’s en derbyschoenen. Kortom: de boyfriendlook van enkele seizoenen terug. Al werden ze ook afgewisseld met enkele leuke, sexy mini-jurkjes en een paar elegante avondjurken in zwart en wit. Als afsluiter vormden de modellen een tableau vivant.

Ann Heylens (vanuit Milaan).

Bekijk alle defilés in Milaan op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content