Milaan: De sexy Medusa van Versace

Versace blijft trouw aan zijn sexy lijn. Bij Gianfranco Ferré wordt komende winter ingetogen.

Versace is een huis dat trouw blijft aan zijn lijn: sexy, scherp gesneden, nauwaansluitende silhouetten. Deze keer niet met veiligheidsspelden of ritsen, maar met gouden knopen als ornament doorheen de collectie. Eerst zagen we militaire mantels met gouden knopenrij, dan een reeks little black dresses met knopen op de heup of in de hals. De modellen defileerden op een dik tapijt met heraldisch bloemenmotief. Een bloemenmotief dat zich ook rond de zwarte jurken slingerde, net als de paarse, gele en groene lederen inzetstukken die als slangen tot op de schouder kropen. De Medusa, het embleem van Versace, liet haar aanwezigheid duidelijk voelen.

Dat de winter ook wel eens koud kan zijn, moet Donatella nog net op tijd gedacht hebben. En dus presenteerde ze ook een reeks driekwartmantels en dikke lederen jasjes gecombineerd met plooirokjes. Bont was aanwezig in stola’s en afwerking, bijvoorbeeld in de mouwen van een mantel. Tot slot trakteerde ze haar publiek op enkele lange rode loperjurken met hoge split, goud, zilver en veertjes.

Ingetogen wordt komende winter bij Gianfranco Ferré. Het vele ecru, lichtbeige en zwart deden haast denken dat het om een collectie van Max Mara ging. Wollen mantels, rechte mouwloze jurkjes en broekpakken werden -zoals al wel vaker gezien hier in Milaan- opgevrolijkt met inzetstukken van leder, schapenvacht of mohair. Maar ’s avonds draagt de Ferré-vrouw wel glitter, zo bewezen de zilveren en donkerblauwe cocktailjurkjen.

Ann Heylens.

Bekijk alle defilés in Milaan op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content